Fundacja Dobrego Startu

58-173 Roztoka

BANK ZACHODNI WBK
63 1090 2343 0000 0001 3344 0684

Dzień Babci i Dziadka w Punkcie Przedszkolnym  w Roztoce na stałe wpisany jest w kalendarz imprez przedszkolnych i obchodzony jest co roku bardzo hucznie. Mimo, że za oknem zima, jest to najcieplejszy dzień w roku, który sprawia wszystkim ogromną radość, wywołuje uśmiechy na twarzach, powoduje , że małe serduszka dzieci biją szybciej, a Babcia i Dziadek ze wzruszeniem słuchają czułych słów , kierowanych pod ich adresem.

19 stycznia do przedszkola licznie przybyli kochani dziadkowie oraz rodzice, aby obejrzeć przygotowany pod okiem wychowawczyń program artystyczny, w którym wnuczęta prezentowały swoje umiejętności taneczne, recytatorskie i wokalne. Dumni dziadkowie ze wzruszeniem podziwiali  występy swoich milusińskich, a przedszkolaki odważnie i bez tremy  reprezentowały swoje umiejętności. Dzieci  dla swoich dziadków przygotowały drobne upominki. W ten sposób mogły wyrazić kochanym Babciom i Dziadkom, swoje uczucia za trud włożony w ich wychowanie. Po części artystycznej gości zostali zaproszeni na słodki poczęstunek przygotowany przez rodziców.

Takie spotkania pełne uśmiechów, wzruszeń i radości wzmacniają więzi emocjonalne z rodziną , uczą dzieci sposobów wyrażania uczuć oraz szacunku dla osób starszych.